The renovation of this house that was built in the late 19th century in the historic centre of Menorca’s capital was based on two premises. The first was to open up spaces to allow the light in everywhere, while the second was to retain the essence of the beautiful old limestone walls with all their irregularities and flaws.

The first thing we had to do in order to achieve this was to create an open-plan space by demolishing all the walls of the small rooms and leaving just the dividing walls and one that was blocking them perpendicularly. Then we inserted a basic layout of: [living-dining-room-kitchen]+ [bathroom]+[bedroom].

The rest was the work and passions of our clients, a great couple who had their own ideas but were also flexible when it came to us helping them with the creative process.

The result is a real home full of life, in which the angled lighting adds to its character, highlighting restored furniture which reflects journeys from the past, street markets and memories relating to its owners. Although it’s like a brand-new house, it gives you the sensation of already having embraced its occupants for many years.

Builder: Virfin Menorca

Technical Architect: Amílcar Seguí & David Huguet

Photography: Adrià Goula

200922.015.jpg
200922.003.jpg
200922.021.jpg
200922.047-HDR.jpg
200922.053.jpg
200922.102.jpg
200922.079.jpg
200922.085.jpg
200922.131.jpg
200922.129.jpg
200922.056.jpg